MSP BARCODE, RFID IN NFC

Okolje MSP učinkovito nadgrajuje procesno podporo poslovnih procesov. Gre za uporabo tehnologij črtne kode (barcode), RFID in NFC, ki podpirajo izvajanje procesov in procese optimizirajo, da postanejo učinkovitejši in hitrejši.

Črtna koda (barcode)

Mobilni odjemalec MSP podpira branje črtne kode. Gre za branje eno in dve dimenzionalne kode ter določene specialne zapise kode. Branje kode je mogoče s klasično kamero mobilne naprave ali z vgrajenimi namenskimi CCD čitalci. Črtno kodo je mogoče povezati z artikli, šaržami, partnerji, identifikacijo sredstev, dokumenti in identifikacijo prostora, kjer se opravlja terenska dejavnost.

barcode

RFID

Na področju radijsko frekvenčne identifikacije imamo bogate izkušnje. Uporabljamo jo na primer za sledenje življenjskega cikla proizvodov v živilski industriji in za sledenje uporabe orodja v letalski industriji.

V nekaterih primerih uporabe ima RFID tehnologija velike prednosti pred drugimi rešitvami, zahteva pa uporabo specializirane programske in tehnične opreme. V kombinaciji z MSP je mogoče uporabiti vse tehnološke rešitve RFID. Priporočamo uporabo LF RFID, EPCglobal UHF Class 1, Generation 2.

rfid

NFC

Oznake NFC so vse bolj v uporabi za potrjevanje prisotnosti in delovnega časa terenskih delavcev. MSP sicer omogoča tudi druge načine potrjevanja prisotnosti (npr. GPS in integracija s sistemi za spremljanje delovnega časa).

Uporaba NFC torej dopolnjuje tehnologije, ki so že prisotne v okolju MSP in poveča točnost zajema podatkov. NFC je tehnologija, ki je že podprta v večini mobilnih naprav in ne predstavlja dodatne investicije.

nfc