Modul ePOD kot orodje ta načrtovanje dostav? Zakaj pa ne!

Če se ukvarjate z dostavo, ste verjetno že slišali za ePOD – elektronsko dokazilo o dostavi. Prednosti ePOD so številne in obstaja veliko razlogov, zakaj je z leti vse bolj priljubljen. Vendar prednosti ePOD-a presegajo preprosto zagotavljanje elektronskega dokazila o dostavi. Pravzaprav je ePOD močno orodje za načrtovanje dostave. 

Kaj je ePOD?

Najprej definirajmo ePOD. Elektronsko dokazilo o dostavi (ePOD) je programska aplikacija, ki omogoča voznikom dostave, da zajamejo elektronske podpise, fotografije in GPS koordinate dostav ter delijo te informacije s svojim sedežem ali strankami v realnem času. To pomaga zagotoviti, da so dostave opravljene pravočasno, da vozniki dostavljajo na pravo mesto in da se morebitne težave z dostavo lahko obravnavajo v realnem času.

Prednosti ePOD

Prednosti ePOD so očitne. Zagotavlja dokazilo o dostavipomaga zmanjšati napake, izboljša komunikacijo in strankam zagotavlja posodobitve v realnem času. Vendar pa lahko ePOD naredi veliko več kot to. Ena od ključnih prednosti ePOD je, da je lahko močno orodje za načrtovanje dostav.

ePOD kot orodje za načrtovanje dostav

Ob učinkoviti uporabi je ePOD lahko neverjetno zmogljivo orodje za načrtovanje dostav. To je zato, ker ePOD zagotavlja dragocene podatke, ki lahko upravljavcem logistike pomagajo optimizirati poti in izboljšati načrtovanje.

Na primer, podatke ePOD je mogoče uporabiti za pomoč upravljavcem logistike pri prepoznavanju vzorcev v dostavnih poteh. To jim lahko pomaga optimizirati poti za skrajšanje časa dostave in izboljšanje učinkovitosti. Podobno se lahko ePOD uporablja za prepoznavanje vzorcev v časih in lokacijah dostave. To lahko upravljavcem logistike pomaga pri učinkovitejšem nalaganju vozil in zagotavlja, da vsak voznik dostavljavca prevaža pravo količino blaga za dokončanje svoje poti.

Poleg optimizacije poti in obremenitev lahko ePOD uporabite tudi za izboljšanje razporejanja. Podatki ePOD lahko upravljavcem logistike pomagajo prepoznati področja velikega povpraševanja in ozka grla v omrežju dostave. To jim lahko pomaga učinkoviteje dodeljevati vire, s čimer zagotovi, da lahko vsak voznik dostave dokonča svojo pot pravočasno.

Skratka, ePOD je več kot le elektronsko dokazilo o dostavi. Je močno orodje za načrtovanje dostav. Ob učinkoviti uporabi lahko ePOD upravljavcem logistike pomaga optimizirati poti in izboljšati načrtovanje. Ker postajajo dostavna omrežja vse bolj zapletena, bo ePOD še naprej igral ključno vlogo pri zagotavljanju, da so dostave opravljene pravočasno in da bodo stranke prejele najboljšo možno storitev.

MSP ePOD je učinkovita rešitev za digitalizacijo dostavnih procesov, ki omogoča tako načrtovanje dostav, kot tudi eletronsko potrdilo o dostavi. 

Certifikat odličnosti

V letu 2022 je podjetje i-Rose d.o.o. pridobilo certifikat odličnosti. Podjetje i-Rose d.o.o. izpolnjuje kriterije bonitetne odličnosti za leto 2022 in spada med nabolj zanesljive slovenske poslovne subjekte, ki so upravičeni do uporabe statusa A kot simbola ocene bonitete odličnosti