”To-do” seznam za uspešno poslovanje v 2020

Želja večine so pozitivne spremembe v novem letu. V preteklih tednih so nastali plani za leto 2020. Na osebnem seznamu se običajno najdejo cilji, kot so: izguba kilogramom, bolj zdravo življenje, rednejša rekreacija … V poslovnem smislu pa se vsi cilji nagibajo v smer boljšega in uspešnejšega poslovanja.

Nekaj izmed teh ciljev, ki se običajno znajdejo na takšnih seznamih je:

  • postati učinkovitejši in vodilni na trgu,
  • povečati prihodke,
  • dobiti vpogled v poslovanje,
  • znižati stroške operative.

Vsi ti cilji pa so povezani z digitalno transformacijo. Da ne bodo januarske novoletne zaobljube ponovno cilji, ki padejo v vodo, se je potrebno zavedati, da je digitalna transformacija premišljen proces. Za navdih pa so nam lahko številna podjetja, ko so korak k digitalizaciji že naredila.

Za uresničitev osebnih ciljev moraš imeti trden karakter. Pri digitalizaciji poslovnih procesov pa je ključnega pomena sodelovanje s partnerjem, ki ima ustrezna znanja in izkušnje.

Digitalna transformacija ne more biti uspešna, če cilji in želje niso natančno definirani. Prvi korak je torej določitev le-teh. Za tem pa je potrebno skrbno razmisliti, na kakšen način jih bomo dosegli. Poti je mnogo. Da skupaj s strokovnjaki za digitalno preobrazbo izberete najboljšo za vas pa je potrebno dodobra poznati obstoječe procese dela.

To-do list december 2019

Najpomembnejši je prvi korak. Začetek uvajanja sprememb lahko predstavlja že preprost »to-do« seznam. Vsi jih imamo in najbrž jih vsakodnevno ustvarjamo, “kljukamo” opravljene naloge in dodajamo nove. Ste svojega za področje digitalne transformacije že napisali?