Digitalna transformacija, kako razmišljate vi?!

Digitalne tehnologije so spremenile ne le naš vsakdan temveč tudi poslovni svet. Spremenili so se izvajanje poslovnih procesov, sklepanje novih partnerstev ter način komunikacije s končnimi kupci. Za uspešnim podjetjem s svetlo prihodnostjo stojijo predstavniki, ki so sposobni razmišljati digitalno in si digitalne transformacije želijo.

V zadnjem letu smo že veliko slišali in prebrali o digitalni transformaciji in vsi smo se že tako ali drugače srečali z njo, kot udeleženec pri izvedbi projekta ali končni kupec. Še vedno pa prevečkrat pozabimo, da digitalna transformacija ni pot, ki jo prehodimo čez noč.  Predstavlja dolgoročen, strateški cilj, ki ga je potrebno zastaviti skrbno in premišljeno.

Pri našem svetovanju za pristop k digitalni transformaciji se srečujemo s sogovorniki z različnih področij. Glede na izkušnje lahko naše sogovornike razdelimo v tri skupine glede na njihovo digitalno zavedanje.

»Mi tega ne potrebujemo, imamo vse urejeno.«

Postavljamo vas na realna tla. Razmišljanje, da spremembe niso potrebne in da ne morete ničesar več izboljšati, je napačno. Nove ideje in strateške spremembe so vedno dobrodošle. Potrebno je slediti trendom in uvesti nove pristope, ki  prihranijo čas in denar. Ko se tega zavemo, se lahko pogovori nadaljujejo. Bistvo digitalne transformacije ni le v uporabljeni tehnologiji ampak v načinu razmišljanja in odprtosti na spremembe naših sogovornikov. Prvi korak digitalne transformacije se začne prav tu, z mišljenjem.

»Digitalna transformacija je zgolj nadomestitev papirnega poslovanja.«

Podjetij, ki so že nadomestila papirno poslovanje in njihov način poslovanja poteka na »digitalen način«, je vedno več. Ampak nadomestitev papirnega poslovanja je zgolj začetek poti. Digitalna transformacija je precej več kot zgolj nadomestitev papirnega poslovanja. Digitalna preobrazba izboljša/optimizira izvedbo poslovnih procesov. Predstavlja nov način izvedbe poslovnih procesov, ki nam omogoča prihranke pri času in denarju. Tudi sama uporaba novih informacijskih sistemov ne predstavlja digitalne transformacije. Pri uspešno izvedeni digitalni transformaciji izvajamo poslovne procese na nov, izboljšan način. Posledično se čas izvedbe skrajša, vidni pa so tudi prihranki.

»Digitalna transformacija v pravem pomenu besede.« S strategijo in zastavljenimi cilji do digitalne transformacije.

Nekaj naših sogovornikov sodi med »prave digitalne privržence«. Gre za predstavnike, ki se digitalne transformacije zavedajo v pravem pomeni besede. So ZA digitalizacijo, jih le-ta zanima in je aktualna tema v njihovem podjetju.

Zavedajo se, da rezultati niso vidni čez noč in da so za uspešno preobrazbo potrebni dobro zastavljeni cilji in vnaprej določena strategija. Le-ta mora pokrivati vaše želje in pričakovanja in na najbolj optimalen način preobraziti poslovanje. Pot je lažja, če se odločite za sodelovanje s partnerjem z večletnimi izkušnjami in znanjem z različnih področij.

i-Rose ima dolgoletne izkušnje s področja digitalizacije in digitalne transformacije poslovanja. Rešitve, ki jih razvijamo, so fleksibilne in se prilagodijo različnim poslovnim procesom. Uporabnikom nudijo maksimalno podporo in jih tako razbremenijo, skrajšajo čas izvajanja in posledično zmanjšajo možnosti napak ter prinesejo prihranke.

Kontaktirajte nas, veseli vas bomo.