Enostavno do IT-rešitev

Načrtovanje informacijskega sistema je za vsako podjetje izziv, pri čemer je ta pri manjših podjetjih nekako še večji kot pri velikih sistemih, ki imajo zaposlene lastne IT-strokovnjake. Posledično so podjetniki pogosto v dvomu, katere IT-rešitve sploh potrebujejo in komu zaupati njihovo izdelavo. Marsikdo ne pomisli na to, da se s tem širokim področjem ukvarjajo tudi v Telekomu Slovenije.

Dobra osnova

Na začetku se poraja vprašanje, katere so tiste osnovne rešitve informacijske tehnologije, ki jih potrebuje vsako podjetje. »Z vidika IT-infrastrukture so za vsako podjetje, malo ali veliko, ključnega pomena informacijska varnost, možnost dela kjerkoli in kadarkoli ter spletna vidnost,« pravi Boštjan Štempelj, produktni vodja v Telekomu Slovenije, in doda, da navedeno zagotavljajo z rešitvami iz njihove ponudbe.

»Zaščita s protivirusnim programom je osnova vsake naprave, ki se povezuje v splet,« pravi naš sogovornik in nadaljuje: »Kraje podatkov, virusi in zlonamerni programi se razvijajo hitreje kot kdaj prej in so tudi bistveno škodljivejši kot v preteklosti. Zato mora podjetje svoje imetje zaščititi, podobno kot poskrbi za svoje fizično imetje (poslovni prostori, službeni avto …). Pri Telekomu Slovenije v ta namen ponujamo protivirusno zaščito, ki omogoča ažurnost baze z rednimi posodobitvami. Program omogoča namestitev na več naprav (osebni računalnik, tablico, mobitel) z operacijskim sistemom Windows ali Android.«


Ekipno delo in spletna pojavnost
Učinkovito sodelovanje med zaposlenimi v podjetju omogočajo paketi Office 365, ki vključujejo zbirko Microsoft Office in druge napredne storitve z varnim dostopom, tudi na daljavo. »Omogočajo delo z dokumenti več uporabnikom hkrati, 1 TB spletnega prostora v oblaku s storitvijo OneDrive in komunikacijo z več osebami hkrati prek programa Skype for business. Ob tem so vsa orodja dostopna s katere koli naprave uporabnika – osebnega računalnika, tablice ali mobitela,« razloži Štempelj.

Danes pravijo, da če te ni na spletu, ne obstajaš. To še kako velja za podjetja, saj je zanje spletna stran glavna stična točka s strankami. »Izdelava profesionalne spletne strani je lahko draga in dolgotrajna, pri Telekomu Slovenije pa naročnikom poslovnih paketov osnovno različico spletne strani s predstavitvijo podjetja, slikami in kontaktnimi podatki postavimo brezplačno ter poskrbimo za njeno vzdrževanje,« pojasni naš sogovornik. Za zahtevnejše uporabnike pa imajo v ponudbi tudi napredno oz. razširjeno različico spletne strani, vključno s spletno trgovino. Spletno stran in po želji naročnika tudi spletno trgovino izdelajo na ključ, brez začetnih razvojnih stroškov.


Na pomoč, odpiram podjetje
Dandanes se marsikdo poda v podjetniške vode, zato smo prosili za strokoven nasvet glede informacijske tehnologije. V Telekomu Slovenije opažajo, da se novopečeni podjetniki (pre)pogosto osredotočajo le na osnovne telekomunikacijske potrebe. »Na tem mestu bi jim svetoval, naj pogledajo sliko širše in se vprašajo, kako si predstavljajo svoje poslovanje čez pet let, in to naj bo njihovo izhodišče,« pravi Štempelj. Verjetno si jih večina predstavlja digitaliziran poslovni svet, v katerem je administrativno delo čim bolj avtomatizirano, tako da lahko čim več svojega časa porabijo za opravljanje osnovne dejavnosti. Zato je pomembno, da že danes razmišljajo o digitalizaciji in izbirajo temu primerne partnerje, storitve in rešitve.

»Digitalizacija namreč poenostavi poslovanje, prihrani čas in zniža stroške. Telekomunikacijski operater vam danes lahko ponudi precej več od gole povezljivosti v svetovni splet, zato svetujemo izbor enega od poslovnih paketov Telekoma Slovenije, ki že v osnovi vsebujejo najnujnejša orodja za enostavnejše poslovanje brez dodatnih doplačil. Ta orodja vam olajšajo vstop na trg in zagotavljajo osnovne IT-rešitve za učinkovito poslovanje, vse na enem mestu in z zagotovljeno podporo naših strokovnjakov,« razloži naš sogovornik.

In kar je tudi pomembno – stroški so v primeru, da se odločijo za katero od storitev Telekoma Slovenije, predvidljivi in konstantni, tako da lahko podjetje natančno predvidi stroške poslovanja tudi dolgoročno.

Širok nabor rešitev
»Pri razvoju ponudbe za mala in srednje velika podjetja zagotavljamo strokovno svetovanje in celostno IKT-podporo poslovanja, skladno z najnovejšimi razvojnimi trendi. Tako imajo poslovni uporabniki na enem mestu na voljo vse potrebno za hitro, odzivno in (tudi finančno) učinkovito poslovanje. Podjetja lahko pri svojem poslovanju polno izkoristijo prednosti sodobnih rešitev ITK,« pravi Telekomov strokovnjak.

V Telekomu Slovenije se po sogovornikovih besedah zavedajo potreb malih in srednje velikih podjetij, zato so prav zanje prilagodili ponudbo in razvili dodatna IT-orodja in rešitve:
1. Spletna stran (po potrebi s spletno trgovino) – osnovna spletna stran je brezplačno del ponudbe poslovnih paketov
2. Davčna in spletna blagajna
3. Office 365 – različica business essentials je brezplačno del ponudbe poslovnih paketov
4. Mobilna storitvena platforma (MSP)
5. Pametni vozni park
6. Zakup spletnega prostora in strežniških virov
7. Poslovni program za izvedbo in spremljanje poslovnih procesov, od naročil in fakturiranja prek računovodstva do upravljanja proizvodnje in poslovne analitike (Pantheon)


Brez presenečenj
Kot smo že zapisali, je partnerstvo s Telekomom Slovenije brez neprijetnih presenečenj. Večina njihovih IT-storitev je »na ključ«, tako da poslovni uporabnik nima nobenih začetnih stroškov razvoja, implementacije ali vključitve. »IT-storitve Telekoma Slovenije podjetjem prinašajo predvidljive fiksne mesečne stroške po konkurenčnih cenah, najpomembnejše funkcionalnosti pa so vključene že v osnovni ceni poslovnih paketov. Ob tem velja omeniti tudi dejstvo, da Telekom Slovenije poleg storitev omogoča tudi nakup najsodobnejše opreme na obroke, s triletno garancijo in brezplačno dostavo,« sklene Štempelj.

Tako imajo poslovni uporabniki na enem mestu na voljo vse za celovito in učinkovito IKT-okolje, od nasveta pri načrtovanju, razvoju in uvedbi rešitev, prilagojeno potrebam posameznega podjetja, do opreme, poprodajne podpore in vzdrževanja.


https://www.delo.si/delove-podjetniske-zvezde/novice/enostavno-do-it-resitev-79766.html

www.telekom.si/poslovni