Mobilna storitvena platforma: digitalizacija poslovanja na terenu

Finance, januar 2017

Mobilna storitvena platforma je storitev Telekoma Slovenije, ki je namenjena vsem, ki svoje delo opravljajo na terenu. gre za okolje, ki je namenjeno oblikovanju in izvajanju poljubnih terenskih poslovnih opravil z uporabo mobilnega računalništva, pri tem pa zagotavlja podporo vsem mobilnim poslovnim procesom, ne glede na njihovo naravo, geografsko ali jezikovno opredeljenost.

Mobilna storitvena platforma (MSP) je namenjena vsem tistim podjetjem ali podjetnikom, ki potrebujejo sodobno, dinamično okolje in poenotene mobilne poslovne procese v eni zmogljivi točki brez velikih vlaganj. Tako je primerna za podjetja, ki se ukvarjajo z distribucijo in logistiko, vzdrževanjem, imajo vzpostavljeno servisno mrežo, se ukvarjajo s terensko prodajo, ali pospeševanjem prodaje, delujejo na področju financ, zavarovalništva, zdravstva in farmacije, izvajajo intervencije in nadzor ali potrebujejo zajem podatkov na teranu.

Okolje MSP pri aktivnostih, ki potekajo izven pisarne, odpravlja papirno poslovanje. Široko zastavljen razvoj platforme omogoča, da je okolje mobilne storitvene platforme fleksibilno in da ga je moč hitro prilagoditi potrebam in zahtevam posameznega podjetja. S tega vidika je MSP “podaljšana roka” zalednih orodji, ki s pomočjo tabličnega računalnika ali mobitela omogoča visoko učinkovito rešitev, ki se razvija in nadaljuje skupaj z razvojem podjetja. Ob tem partnerja, Telekom Slovenije in i-Rose, skrbita, da sta za podjetje tako prehod na MSP kot njegova nadalnja uporaba nemotena in brezhibna.

Prednosti uporabe rešitve MSP so takojšnji pričetek uporabe, delovanje na vseh napravah z nameščenim operacijskim sistemom Android (ne glede na velikost zaslona), samostojno ustvarjanje lastnih poslovnih procesov, uporaba lastnega znanja in izkušenj uporabnika, nizki stroški pričetka uporabe, najemni model, visoko zmogljiva IT Claud infrastruktura. Začetni strošek v mobilno spletno poslovanje se praviloma povrne že v nekaj mesecih. Ker je po vzpostavitvi vzdrževanje tovrstnih sistemov relativno preprosto, podjetje na srednji in dolgi rok nedvomno pridobi na vseh ključnih točkah poslovanja, kar mu omogoča pospešen razvoj in prihranek. Najemni paketi MSP so fleksibilni, in sicer so v osnovnem paketu zajeti: zaledna platforma v oblaku Telekoma Slovenije (dostopna kjerkoli), Android odjemalec MSP, posodobitve paketa in SLA-podpora 7/24.