i-Rose izumil i-Track

Dobro Jutro, 28.3.2008

Prednosti i-Tracka so vidne predvsem v panogah kot so pivovarstvo, plinarstvo in komunala. Laško podjetje i-Rose, ki deluje od leta 1993, njegova osnovna dejavnost pa je razvoj programske opreme, se je letos marca predstavilo na največjem svetovnem sejmu informacijsko-komunikacijskih tehnologij – Cebit 2008.

Kot je pojasnil pomočnik direktorja podjetja I-Rose Primož Kristan, je bila odločitev očitno pravilna, saj je sedaj po sejmu naraslo zanimanja za njihove storitve. »Na sejmu smo predstavili celo paleto sedaj najbolj iskanih produktov, kot so i-Doc, i-Service, i-Agent, Alex in novost i-Track. Slednja je požela še posebej dober odziv,« je povedal Kristan in pojasnil: »Uporaba sistema i-Track podjetjem omogoča učinkovito upravljanje ter nadzor nad sredstvi, saj lahko z njim podprejo praktično vse poslovne funkcije. Poslovanje postane pregledno, odgovornosti med zaposlenimi in sodelujočimi v poslovnem procesu pa jasno razdeljene. Sistem samodejno ustvarja skladišče podatkov, ustvarja kartico partnerja, kartico posameznega sredstva in kartice posameznih operativnih izvajalcev storitev.« Prednost novosti je tudi v tem, da jo je možno integrirati v že obstoječ informacijski sistem uporabnika ter vzpostaviti ustrezne podatkovne tokove. »Prednosti i-Tracka so vidne predvsem v panogah, kot so pivovarstvo, plinarstvo (distribucija utekočinjenih plinov), komunala (zbiranje in odvoz smeti) in charter management. Bistvo je v tem, da lahko sedaj uporabniki i-Tracka svoja sredstva izsledijo v vsakem trenutku, zato se gospodarnost ravnanja z njimi bistveno poveča. Pivovarna Laško, ki se je odločila za uporabo tega sistema, bo sedaj imela nadzor nad pivskimi sodi, s tem pa bo zmanjšala stroške poslovanja ter povečala organiziranost poslovanja, odzivnost ter nenazadnje zadovoljstvo med poslovnimi partnerji,« je dodal in poudaril, da je z dostopom v sistem namreč poslovni partner še globlje povezan v poslovni odnos, hkrati pa se povečuje medsebojno zaupanje in preglednost poslovanja. I-Track omogoča tudi analitično podporo partnerjem, saj vsebuje zmogljivo analitiko, grafično podprta poročila pa poskrbijo za takojšen in učinkovit pregled nad poslovanjem oziroma posameznim poslovnim procesom. Podpora odločanja je nivojska, namenjena tako vodstveni ekipi kot tudi delavcu na terenu. I-Track samodejno opozarja na težave in incidente v poslovnem procesu.

Čezmejnost poslovanja Razvoj programske opreme, s katero se ukvarjajo v podjetju, je plod lastnih znanj in izkušenj. Slednja uspešno prodajajo svojim partnerjem, to je visokotehnološkim podjetjem, kot so Hermes Softlab, Telekom, Mobitel in Iskratel. »Pri razvoju naših izdelkov in storitev ves čas spremljamo tudi poslovne in informacijske smernice, kar je med drugim tudi eden od razlogov, zakaj smo se odločili obiskati letošnji Cebit. Vse večja konkurenca na trgu nam narekuje drugačnost in nenehen tehnološki razvoj. Ta pa je mogoč le z dobrimi in inovativnimi pristopi,« je pojasnil Kristan. V podjetju za potrebe razvoja programske opreme in rešitev namenijo približno 20 odstotkov letnih prihodkov, dobiček pa v celoti ponovno vložijo v lastne programske rešitve. V skladu s poslovnimi cilji podjetja si želijo, da bi svoje poslovanje v prihodnje internacionalizirali.