i-Rose na CeBIT-u 2008

Računalniške novice, 26.3.2008

Laški i-Rose, se je v začetku marca zelo uspešno predstavil na največjem svetovnem sejmu informacijsko-komunikacijskih tehnologij, CeBIT-u. Podjetje, katerega osnovna dejavnost je razvoj programske opreme, je na sejmu predstavilo paleto izdelkov in storitev za različne gospodarske dejavnosti.

Od področja elektronskega vodenja dokumentacije, celovitega upravljanja odnosov s strankami, pa vse do specializiranih programskih rešitev, namenjenih oddelkom servisnih služb in vzdrževanja. Posebnost njihovih programskih rešitev predstavlja povezava aplikativne opreme z mobilno podporo oziroma brezžičnim prenosom podatkov (dlančniki, prenosni računalniki, ipd.).

Veliko pozornost je pri obiskovalcih pritegnil sistem za sledenje sredstev, i-Track, ki zagotavlja učinkovito upravljanje in nadzor nad sredstvi. Gre za novost, namenjeno zlasti podjetjem, ki večje število lastnih sredstev oddajajo v najem poslovnim partnerjem. Vsa sredstva, ki so vključena v sistem so izsledljiva v vsakem trenutku, gospodarnost ravnanja za njimi pa se bistveno poveča. Poleg manjših stroškov poslovanja najdemo dodatne prednosti v izboljšanju organizacije poslovanja in najpomembnejše, v večjem zadovoljstvu poslovnih partnerjev. Povpraševanje po rešitvi, ki je plod lastnega znanja, prihaja predvsem s strani pivovarske industrije (pivski sodi), plinarstva (plinske jeklenke), področja komunalne dejavnosti (zabojniki) in charter managementa.

Trenutno je i-Track v fazi pilotnega projekta. Programska oprema je v celoti domena i-Rose, strojna oprema in komponente pa bodo razvili tehnološki partnerji. V letošnjem letu bo projekt prešel v poskusno delovanje. V začetku naslednjega leta pa bo izvedena že prva aktivna instalacija informacijske rešitve.

Na slovenskem trgu i-Rose sodeluje s podjetji iz različnih gospodarskih panog, in sicer z Mobitelom, Telekomom, Iskratelom, Hermes Softlabom, Pivovarno Laško in drugimi. Z uspešnimi sejemskimi nastopi na tujih trgih in širitvijo mreže poslovnih partnerjev pa bo podjetje nadaljevalo tudi v prihodnje.