Internet – nova prodajna pot

Založba Mladinska knjiga se od letošnjega poletja predstavlja s svojimi stranmi na internetu. Naša predstavitev na straneh interneta je v glavnem namenjena individualnim uporabnikom, bralcem in ljubiteljem knjige in drugih Založbinih izdaj.

Za profesionalne uporabnike, kot so knjigarji, knjižničarji, učitelji, ustanove, bo informacija na internetu dobrodošla opora in pomoč pri iskanju, saj lahko po katalogu brskamo po več kriterijih (po naslovu, po avtorju, po vrsti izdelka, po vsebinskem sklopu ali po uredniških zbirkah).

Večinski delež predstavitve je trenutno namenjen katalogu izdelkov (knjige, videokasete, CD-plošče, avdiokasete, cederomi) iz založniškega in prodajnega programa Založbe. Le-ta predstavlja zaenkrat največjo knjigarno – ponudbo knjig na slovenskih straneh interneta. Predstavitev je sestavljena iz štirih osnovnih sklopov :

  • knjižni katalog,
  • tedenske novosti,
  • posebne ugodnosti, prednaročila,
  • revije.


V knjižni katalog so razvrščene vse knjižne in druge izdaje (kasete, videokasete, CD-plošče, cederomi) iz našega založniškega in prodajnega programa. Katalog se sproti dopolnjuje z novimi z novimi izidi, tako da je vanj trenutno vpisanih že skoraj 2400 naslovov izdelkov. Večina izdelkov ima poleg osnovnih podatkov (naslov, avtor, vrsta izdelka, število strani, vezava, maloprodajna cena, status dobavljivosti) tudi sliko naslovnice in krajši opis vsebine. Med posebne ugodnosti redno uvrščamo mesečne akcijske prodaje z do 50% nižjimi cenami, ponudbo bomo dopolnjevali še s posebnimi ugodnostmi za »surfarje«. Pod ugodnimi ponudbami so predstavljena tudi vsa prednaročila na pomembnejše knjižne izdaje, ki jih prodajamo že pred izidom po posebnih, nižjih cenah. Tedenske novosti posebej izpostavljajo vse naslove, ki so novost v tem tednu. Med novostmi ostajajo mesec dni, nato se samodejno preselijo v redni knjižni katalog. V poglavju revije najdemo predstavitve treh revij, ki jih izdaja časopisna dejavnost Založbe Mladinska knjiga. To so Ciciban, Pisani list PIL in Gea. Vse tri revije se predstavljajo s povzetkom vsebin člankov iz tekoče številke, prav tako pa že napovedujejo bralcem zanimivosti iz člankov prihodnjih izdaj. Posebnost naše predstavitve je poglavje obvestila, kjer se lahko vsi »surfarji« in naročniki naših izdaj naročijo tudi na redno naročanje o novostih v Založbi. Tako bodo ob vpisu svojih podatkov iz elektronskega naslova dobivali sprotne informacije o vseh novostih po elektronski pošti. Ob vsakem predstavljenem izdelku je seveda tudi gumb za izbiro in naročanje, ki omogoča vpisovanje poljubnega števila izdelkov in izvodov v naročilnico. To po elektronski pošti pošljete prek strežnika direktno v naš računalniški informacijski sistem, kjer se naročilo obdela in prihodnji dan izpiše kot nalog za pošiljanje naročenega blaga. Prizadevali si bomo, da nov medij razvijemo tudi v novo prodajno pot, prek katere bomo skušali v prihodnosti neposredno na daljavo predstavljati ves naš program bralcem in jim čim hitreje izpolnjevati njihova naročila. Ker se zavedamo, da je internet zelo živahen in hitro razvijajoč se medij, bomo tudi v Založbi stalno skrbeli za posodabljanje in širjenje ponudbe na naših straneh . Želimo si tudi povratnih informacij in pobud naših bralcev , saj vse izdaje pripravljamo z veliko željo po zadovoljitvi pričakovanj naših kupcev. Za »surfarje« pa še naš naslov: www.mkz-lj.si.